Voorjaarstrends 2020: dít ga je komende lente zien!

Voorjaarstrends 2020: dít ga je komende lente zien!

Voorjaarstrends? Ja het voorjaar staat alweer voor de deur! Oké, misschien is 'voorjaar' nog iets te optimistisch. Maar, voor de fashionwereld gelden gelukkig andere regels!

De lentecollecties staan namelijk te popelen om zichzelf naar de etalages te brengen…

Voorjaarstrends 2020

Een gloednieuw jaar en dus ook nieuwe trends! Het voorjaar van 2020 belooft uiteenlopende stijlen waarbij nostalgie een codewoord vormt.

Zo wordt er een greep naar het verleden gedaan, maar wél met een moderne twist. Dus, wat mag je van 2020 verwachten?

Duurzaamheid

Nog meer dan in andere jaren weet in 2020 duurzaamheid een grote rol te spelen. Vooral rond stoffen wordt er meer gebruik gemaakt van gerecyclede materialen.

Ook het totale proces moet milieuvriendelijker en transparanter worden. Daarnaast wordt eveneens naar maatschappelijke onderwerpen gekeken.

Wat zijn de voorjaarstrends 2020?

Van exotische jungleprints tot nostalgische polkadots: het nieuwe jaar is er een van diversiteit. Van zwart tot pastels met felle accenten: de look anno 2020 is een mix van allerlei stijlen.

Ook de streepjes zijn weer volop aanwezig. Benieuwd wat je deze lente te wachten staat? Dít zijn de voorjaarstrends van 2020!

Etnisch & Folklore

Van bohemian outfits tot volkse klederdracht: de folklore trend heeft zich laten inspireren door culturele dresscodes. Hierbij zijn het geen 'letterlijke' klederdrachten, maar wel 'gebaseerd op'.

Ook wordt er veel gebruikt maakt van etnische dessins, waaronder het Indiase paisley.

Jungle

Palmbladeren, zebra, luipaard en slang: ook in het voorjaar van 2020 zijn jungleprints volop te zien! Naast individuele stukken worden deze ook met elkaar samengebracht als een flamboyant, maar modieus geheel.

Daarbij wordt de jungleprint ook doorgevoerd in accessoires, zoals schoenen, ceintuurtjes en tassen.

Nostalgisch voorjaar

Bij de voorjaarstrends 2020 is er veel plek voor nostalgie. Zo komen de polkadots in allerlei vormen terug en worden Franse streepjes volop gedragen.

Minimalistisch × Opvallend

Minimalistisch chic blijft dit voorjaar nog populair, maar wel met een kwinkslag. Doorsnee items als blazers krijgen een streepjesmotief om het geheel een extraatje te geven.

Ook worden zachte pasteltinten samengebracht met felle contrasten, zoals een rustige basis met knallende accenten.Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x