Hoe kun je een leuke zomerse outfit samenstellen !

Yes... het zomerseizoen is weer in aantocht! Ben jij al weer druk in je kast aan het kijken wat je nog hebt aan zomerspullen?

In deze blog laat ik je zien op welke kenmerken je kunt letten als je een zomerse outfit creëert.

Zes kenmerken van zomerkleding:

1. MATERIAAL

Zomerkleding herken je ten eerste aan het gebruik van zomerse materialen. Deze moeten goed ademen en luchtig zijn i.v.m. de warmte. O.a. katoen, seersucker (is een dun kantoenen weefsel), kant, bamboe, gehaakte stofjes, viscose (ook wel rayon, model of cupro genoemd), lyocell (Tencel), zijde, linnen, stro of riet (voor een tas of hoed) zijn lekkere zomerse materialen. Materialen als zware wol (te warm) en kunststoffen (ademen niet) kunnen opgeborgen worden. En het klinkt misschien gek, maar voor een zakelijk pak kun je in de zomer coolwool nemen, dit is een lichtgewicht wol.

2. LICHTE KLEUREN

In de zomer (en in landen met een warm klimaat) zijn we geneigd wit en andere lichte kleuren te dragen. Lichte kleuren voelen dan ook koeler aan dan donkere kleuren.

In de zomer zien we veel lichte kleuren. Je kunt leuke ton sur ton combinaties maken waarin je één lichte kleur doorzet in je accessoires, zoals hier in de kleur lichtroze.

3. KLEDING DIE MEER HUID VRIJ LAAT

In de zomer dragen we kleding die meer huid vrij laat, dit soort kleding is koeler. Denk aan korte broeken, capri's, rokjes, hemdjes, tanktops, bandeautopjes, strapless kleding, topjes met korte mouw, kleding met blote schouders, korte broekjes, rokjes, mouwloze jurkjes of jurkjes met korte mouw etc.

4. STRO EN RIET

In de zomer gebruiken we ook voor accessoires zoals schoenen, tassen en hoeden lichtere en luchtiger materialen. Denk aan espadrilles, de strohoed en de rieten of stoffen tas.

5. FRISSE ACCENTKLEURTJES

In de zomer gebruiken we sneller frisse kleurtjes. Dit heeft te maken met het zonlicht. O.a. koraalrood, geel, turkoois, roze, pistache en aquablauw zijn echte zomerse kleuren.

6. ZOMERSE PRINTS EN VORMEN 

In de zomer kiezen we zomerse printjes en vormen die staan voor de zomer. Bij het begrip zomer denken aan woorden als 'strand' en 'tropisch', 'nautisch', 'Ibiza'.

Neem sieraden en prints met bijvoorbeeld zomers fruit, ankertjes, zonnebrillen, zomerse bloemen, tropische bloemen en tropisch fruit, zeesterren, flamingo's, schelpen, palmbomen en vlinders er op.